AKTUALNO
Natisni

_________________________________

Spoštovani člani Splošne knjižnice Ljutomer,


obveščamo vas, da smo na podlagi 21. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS, št. 94/07) in 15. člena Zakona o knjižničarstvu (Ur. list RS, št. 87/01) dolžni iz evidence
izbrisati vse neaktivne člane knjižnice, to so tisti, ki nas niso obiskali najmanj eno leto in so poravnali vse obveznosti do knjižnice. Izbrisani član se bo ob ponovnem obisku moral na novo vpisati v knjižnico.

V naši knjižnici smo se odločili, da bomo vse, ki boste s seboj prinesli staro izkaznico, ponovno vpisali, ne da bi vam zaračunali stroške nove izkaznice. Staro izkaznico nam boste morali izročiti, saj jo bomo dali v uničenje.

Hvala za razumevanje in prijazno vabljeni, da nas obiščete.

 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Medgeneracijsko branje je skupni projekt Splošne knjižnice Ljutomer, Gimnazije Franca Miklošiča in Doma starejših občanov Ljutomer. Dijaki kot prostovoljci glasno berejo stanovalcem doma starejših, ki zaradi bolezni in starostnih težav ne morejo brati sami. 

_______________________________________________________________________________________V okviru projekta ELINET je bil kot eno izmed orodij za osveščanje ljudi v prizadevanju proti nepismenosti oz. slabi pismenosti narejen animirani film. Bralno društvo Slovenije ga je septrembra ob mednarodnem dnevu pismenosti že prikazalo udeležencem letošnjega posveta "Branje združuje" ter na delavnici za učitelje. 

Slovensko različico najdete na : 

https://www.youtube.com/watch?v=I9EQLxwUmwY
---------------------------------------------------------------------------------------------


ČLANEK O ČITALNICAH, ANTON RATIZNOJNIK


PROJEKT: BRALNO POTOVALNA MALHA 2017/2018


PROJEKT: PODAJAMO SI ROKE IN RASTEMO 2018/2019

Zaradi boljših rezultatov, ki jih prinaša sodelovanje, Se Splošna knjižnica Ljutomer povezuje z drugimi ustanovami ter sodeluje pri vključevanju v lokalne, nacionalne in mednarodne projekte.  Marca smo stopili v partnersko sodelovanje z DOMOM LUKAVCI, ki je v središču mesta Ljutomer odprl tri bivalne enote. S promocijo knjižničnih storitev smo se približali uporabnikom oz. stanovalcem Doma. V projekt smo vključili vse organizacijske enote in njene programe. 

 
Cobiss
Iz galerije slik


Galerija, 30. 9. 2010

 

Medgeneracijsko branje